https://devents.ro

joi, 31 octombrie 2013

Tratamente naturiste pentru tuse

1 Sirop de ridiche neagra Siropul de ridiche neagra vindeca orice fel de tuse (seaca sau productiva), avand si proprietati imunostimulatoare. Este excelent si pentru copii. Se spala o ridiche neagra si se pune intr-un bol ca sa nu se rastoarne. La capatul cu frunze se face o scobitura, care se umple cu o lingurita de miere naturala (de preferat de tei). Se poate aseza ridichea langa o sursa de caldura (soba, calorifer). In 6-12 ore, ridichea va lasa un sirop, din care se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi. Pe masura ce se consuma siropul, se umple din nou scobitura cu miere, pana ce coaja ridichii incepe sa se stafideasca. O alta metoda pentru a obtine sirop de ridiche neagra: se spala bine 1-2 ridichii negre, se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja si se aseaza intr-un castron de ceramica, in straturi alternative: un rand felii, un rand zahar/miere. Vasul se poate tine 6-12 ore langa o sursa de caldura, pana cand apare siropul.

2 Sirop de ceapa Aveti nevoie de trei cepe, care se curata si se taie marunt . Se adauga 150 ml apa si 100g miere/zahar. Acest amestec se fierbe timp de 5 minute si apoi se lasa la racit. Se filtreaza si se iau 3-4 linguri pe zi din siropul format.

 3 Ceai din ceapa O ceapa medie, cu tot cu coaja, se spala si se zdrobeste cu pumnul de masa. Se pune apoi la fiert, 10 minute, in 300 ml apa. Cand se raceste, se adauga 2-3 lingurite de miere. Se pot consuma 2-3 cani de ceai/zi. O alta reteta propune realizarea unui decoct cu urmatoarele ingrediente: doua cepe cu coaja, taiate marunt trei nuci zdrobite Ceapa si nucile se fierb impreuna intr-un litru de apa, timp de 10-15 minute; Cand se raceste decoctul, se indulceste cu miere de albine si se bea pe parcursul unei zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu