Plagi,cicatrice si arsuri


Tratamente naturiste pentru vindecarea plagilor si arsurilor

Tratarea furunculozelor , arsurilor, abcese cu soc

Extern florile de soc se folosesc sub forma de bai sau cataplasme. Socul este indicat in furunculoze, abcese, arsuri, flictene (colectie circumscrisa de serozitate, de dimensiuni mai mari decat vezicula, care se formeaza la suprafata pielii), avnd proprietatea de a fluidifica puroiul, de a calma durerile, facand sa dea inapoi umflatura. Sub forma de bai fierbinti se foloseste contra reumatismului.
Intern florile de soc folosesc impotriva gripei, racelii, brositei, contra tusei si in general in afectiunile aparatului respirator. De asemenea ,ceaiul de flori de soc mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza.
Atentie
Nu se utilizeaza florile proaspete; aplicate ca atre pe piele sau pe mucoase prodc eriteme (roseata pielii).


 

Folosirea florilor de musetel pentru tratarea arsurilor

Datorita principilor active variate pe care le contin, florile de musetel au proprietati farmacodinamice numeroase. Este antiinflamator, antiseptic, antispastic, cizatrizant etc.
Extern, are actiune emolienta, antiseptica si decongestiva ano-rectal si tonic capilar.
In arsuri , florile de musetel se folosesc sub forma de ulei ce se obtine astfel: doua linguri de flori (10g) se imbiba cu o lingura de alc**l si se lasa in repaus intr-un vas acoperit 4-5 ore. Peste acest amestec se toarna 100 ml ulei de floarea soareluisi totul se mentine 3-4 ore intr-un vas metalic in care fierbe apa, amestecand cand cand in cand. Dupa acest timp se filtreaza, iar uleiul rezultat se pastreaza la rece in sticle colorate si se foloseste sub forma de comprese aplicate pe rani.