Tratamente naturiste pentru pielea dupa fata
1. Ulei dulce de migdale pentru masaj
Ingrediente: 100 ml ulei dulce de migdale şi 100 ml extract uleios de podbal de munte
Modalitatea de preparare: Toarna cele doua uleiuri într-o sticla de culoare închisa şi agita bine. Pastreaza preparatul la rece.
Întrebuinţare: Aplica uleiul pe pielea curata şi maseaza bine epiderma timp de cateva minute pentru fiecare zona a corpului.
Efecte: Preparatul netezeşte epiderma şi are proprietaţi nutritive, regenerante şi revitalizante. Extractul de podbal stimuleaza circulaţia sangvina. Produsul este absorbit rapid de piele, datorita compatibilitaţii bune a uleiului organic vegetal cu grasimea naturala a pielii.
2. Sare de baie parfumata pentru revigorarea pielii
Ingrediente: 250 g sare de bucatarie, 10 ml alcool de 70 de grade, 1 linguriţa scorţişoara şi 2 linguriţe ulei de trandafiri.
Modalitatea de preparare: Dizolva uleiul de trandafiri în alcool, apoi amesteca-l (puţin cate puţin) cu sarea. Adauga scorţişoara şi lasa preparatul sa stea neacoperit, timp de 1/2 ora, pentru ca alcoolul sa se evapore. Pune sarea de baie într-un recipient, care se închide ermetic.
Întrebuinţare: Dizolva în puţina apa calda o jumatate din preparat şi adauga amestecul în apa calda din baie.
Efecte: Preparatul stimuleaza circulaţia sangvina şi tonifica epiderma. Dupa baie, pielea este mai neteda şi are un miros placut.
3. Pudra de corp revitalizanta
Ingrediente: 100 g talc, 20 g oxid de zinc şi 14 picaturi ulei de menta
Modalitatea de preparare: Pune toate ingredientele într-un borcan care se închide ermetic şi agita bine, pentru a omogeniza preparatul.
Întrebuinţare: Aplica pudra pe toata suprafaţa corpului, tamponand uşor.
Efecte: Preparatul are o acţiune regeneranta şi tonifianta asupra epidermei, avand totodata un efect dezinfectant, datorita oxidului de zinc. Daca ai pielea iritata nu mai adauga în preparat şi uleiul de menta, pentru a nu agrava afecţiunea.
4. Crema protectoare pentru maini catifelate
Ingrediente: 3 linguri (cu varf) lanolina, 4 linguri extract uleios de muşeţel şi 3 linguri tinctura de muşeţel.
Modalitatea de preparare:Topeşte lanolina la bain-marie, apoi ia vasul de pe foc şi adauga încet extractul uleios de muşeţel, amestecand cu mixerul. Dupa omogenizarea amestecului, adauga şi tinctura de muşeţel. Toarna preparatul într-un borcan pentru crema. Preparatul se întareşte dupa racire.
Întrebuinţare: Foloseşte aceasta crema de 4-5 ori pe zi, pentru a proteja şi a reface structura epidermei, afectata de acţiunea detergenţilor casnici.
Efecte: Crema protejeaza epiderma mainilor, catifeland-o şi netezind-o totodata.
5. Împachetari corporale pentru pielea aspra
Ingrediente: 2 linguri (cu varf) lanolina, 3 linguri ulei dulce de migdale şi 2 linguriţe tinctura de flori de paducel.
Modalitatea de preparare: Topeşte lanolina pe bain-marie. Adauga uleiul de migdale, dupa ce ai îndepartat vasul de pe foc. Omogenizeaza bine preparatul, folosind o lingura de lemn, sterilizata în prealabil. La sfarşit, adauga tinctura de flori de paducel şi amesteca bine.
Întrebuinţare: Emulsia se aplica imediat dupa preparare, pe pielea curata. Maseaza bine întregul corp şi lasa preparatul sa acţioneze peste noapte. Dimineaţa fa un duş, apoi aplica pe tot corpul o crema hidratanta.
Efecte: Preparatul netezeşte pielea şi are proprietaţi nutritive şi hidratante.
6. Loţiune pentru tonifierea epidermei picioarelor
Ingrediente: 30 ml apa de hamamelis, o jumatate de linguriţa ulei de roiniţa, 30 ml tinctura de podbal, 10 ml tinctura de roiniţa şi 10 ml tinctura de galbenele.
Modalitatea de preparare: Amesteca tincturile într-o sticla, apoi adauga uleiul de roiniţa. Dupa omogenizarea amestecului, adauga şi apa de hamamelis. Agita bine sticla.
Întrebuinţare: Dupa ce ai facut baie, maseaza picioarele cu aceasta loţiune, timp de 4-5 minute.
Efecte: Preparatul are o acţiune tonifianta, revigoranta, antiinflamatoare şi dezinfectanta asupra epidermei picioarelor.