https://devents.ro

marți, 17 ianuarie 2012

Tratamente naturiste impotriva cosurilor



O mască împotriva coşurilor

-o lingură de ulei de germeni de grâu se amestecă cu o lingură de miere de albină; masca obţinută se aplică pe faţa demachiată, se menţine 15 minute după care se clăteşte cu apă călduţă

Loţiune tonică împotriva coşurilor

Ingrediente

-125 ml de oţet de mere
-un sfert de cană de flori de lavandă
-un sfert de cană de flori de rozmarin

Ingredientele se amestecă şi se pun la macerat, într-un colţ întunecat de cămară, pentru 20 de zile într-un recipient de sticlă închisă la culoare. După 20 de zile se strecoară şi se amestecă cu 8 părţi de apă plată la o parte de macerat.

Alte metode impotriva cosurilor

Rosii si lamai, dar si toate citricele sunt excelente exfoliante, indepartand celulele moarte de pe piele. Stoarce o lamaie si imbiba o bucata de panza cu sucul obtinut. Dupa ce te speli bine pe fata, aplica aceasta compresa timp de 10 minute. Clateste-te apoi cu apa rece.

Busuioc. Fierbe doua-trei lingurite de frunze uscate de busuioc in 200 ml apa clocotita timp de 20 de minute. Lasa sa se raceasca si aplica decoctul cu un tampon de vata direct pe leziuni.

Amesteca o lingura de miere cu un varf de cutit de pudra de scortisoara. Aplica pasta direct pe leziuni seara, inainte de culcare si spala-te pe fata a doua zi dimineata, cu apa calda. Repeta timp de doua saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu