https://devents.ro

joi, 9 decembrie 2010

Retete pentru ingrijirea tenului ridat

Tratamente naturiste cu ALBASTRELE :
a) infuzie din o lingurita flori uscate peste care se toarna 100 ml apa clocotita; se lasa acoperita 15-20 minute ; se strecoara; se aplica tamponari pe pleoapele ridate ;

b) infuzie din doua lingurite cu flori uscate peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se aplica comprese pe tenul ridat si pe pleoapele ridate.


Tratamente naturiste cu ASMATUI
:
a) cataplasma cu planta proaspata zdrobita ; intarzie aparitia ridurilor si le diminueaza pe cele existente ;

b) decoct obtinut prin fierbe­rea plantei timp de 20 de minute; se spala tenul dimineata si seara; previne formarea ridurilor.


Tratament naturist cu CASTRAVETE
:
a) suc proaspat se unge fata folosindu-se un tampon de vata ;

b) cataplasme pe ten cu felii proaspete de castravete.


Tratament naturist cu FRAG
:
a) cataplasme cu fragi, aplicate seara pe ten ; consta in strivirea lor si intinderea pe fata sub forma de crema ; dimineata se spala fata cu apa de asmatui obtinuta prin pisarea plantei si lasarea ei timp de doua ore in apa rece (500 ml);

b) suc obtinut din un pahar cu fragi storsi prin tifon ; sucul obtinut se amesteca cu albus de ou batut spuma ; se adauga 20 de picaturi apa de trandafir si 10 picaturi tinctura de smirna; continutul se aplica pe fata in cursul zilei folosindu-se un tampon de vata, dupa o ora se spala cu apa bicarbonatata (15 g bicarbonat de sodiu la un litru de apa calduta). Previne formarea ridurilor si improspateaza tenul.


Tratament naturist cu GUTUI
:
tinctura din cojile curatate de pe o gutuie; cojile se taie marunt; se introduc intr-o sticla ; se toarna alcool 50° (rachiu) ca sa le acopere, se astupa cu dop si se lasa la macerat 15 zile, timp in care sticla se agita de mai multe ori pentru uniformizarea concentratiei, dupa care se strecoara in alta sticla. Cu tinctura obtinuta se unge tenul si gatul in fiecare zi sau de mai multe ori pe saptamana. Previne formarea ridurilor si le diminueaza pe cele existente.

Tratament naturist cu MAC
:
infuzie dintr-un pumn de petale de mac peste care se toarna un pahar cu apa fierbinte ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala fata dimineata si seara. Previne formarea ridurilor.

Tratament naturist cu MIGDALE
:
a) lotiune din 15 g de migdale decorticate, 150 g apa de roze si 1 g sulfat de aluminiu ; se intinde pe fata seara ;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu