https://devents.ro

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tratament naturist pentru tuse


Supa de pui

Cand faci supa de pui, adauga multe condimente precum piper, usturoi sau pudra curry. Lichidul cald va ajuta la desprinderea mucusului si la eliminarea acestuia, scapandu-te mai repede de tuse.

Sirop de ulm

Este disponibil in farmacii si este extrem de bun in caz de tuse sau iritare a gatului. Se gaseste si sub forma de comprimate de supt, dar nu trebuie sa consumi mai mult de 5-6 pe zi. Daca-l gasesti sub forma de pudra, pune o lingurita intr-o cana cu apa fierbinte si va avea aceleasi efecte benefice.

Strugurii

Strugurii constituie unul dintre cele mai bune remedii pentru tuse, datorita efectului expectorant. Ei ajuta si plamanii, scapandu-te de iritatiile din gat in aproximativ 2 zile. Bea o cana de suc de struguri cu o lingurita de miere.

Migdalele


Migdalele sunt foarte bune pentru tusea seaca. Tine-le in apa si inlatura pielita maronie, dupa ce incep sa se inmoaie. Faramiteaza-le pana iau forma unei paste si adauga 20 de grame de zahar si unt acestui amestec. Aceasta pasta trebuie ingerata dimineata si seara.

Ceapa

Ceapa cruda este foarte valoroasa pentru tratarea tusei. Trebuie tocata marunt si extras sucul din ea. Apoi, o lingurita de zeama trebuie amestecata cu o lingurita de miere si tinuta la macerat 5-6 ore, apoi rezultand un sirop extraordinar pentru orice gat iritat. In combinatie cu lamaia, zeama de ceapa elimina orice urma de mucus din gat.

Turmeric

Radacina de turmeric este buna pentru tusea seaca, planta trebuind sa fie prajita si transformata in pulbere. 3 grame trebuie adaugate la cate un pahar de apa de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Stafide

Un sos facut din stafide este util pentru tuse, fiind foarte simplu de obtinut. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi 100 de grame de stafide in apa, sa le amesteci bine si sa le incalzesti, ingerand apoi cate 20 de grame inainte de culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu