https://devents.ro

joi, 7 iulie 2011

Tratamente naturiste pentru dureri urechi, otite medii, eczeme, dopuri de ceara…

- Impotriva durerilor de otita medii pot fi folosite picaturi de nas descongestionante aflate in comert.
- Ceara secretata de ureche poate forma dopuri care astupa urechea si provoaca hipoacuzie. Un dop de ceara poate fi inmuiat cu un amestec din cateva picaturi de ulei de masline, lamaie si apa. Se pun in ureche cu ajutorul unei pipete de 3 ori pe zi cateva picaturi.
- Vajaitul pe care il auzim in ureche se datoreaza unor cauze ca hipertensiunea ori starile de anxietate. Vajaitul ar putea fi atenuat daca imbunatatim circulatia sangelui. In acest sens actioneaza preparatele ce contin extras din frunzele arborelui japonez ginkgo. Baile alternative cu apa rece si apa calda la picioare stimuleaza peretii vaselor si reduc stresul.
- Uleiul de masline si bumbacarita se dovedeste a fi un remediu foarte bun pentru durerile cronice de urechi, otite medii sau eczeme. Se toarna 100 g de ulei de masline peste o mana de flori proaspete de bumbacarita si se lasa timp de 3-4 saptamani afara la soare. Se scutura energic amestecul o data pe zi. In final se strecoara. Se introduc zilnic cate 3 picaturi in urechea bolnava.
- Compresa cu ceapa. Ceapa de gatit se foloseste pe scara larga in medicina populara. Ea si-a dovedit eficacitatea si impotriva durerilor de urechi. Se toaca o ceapa, se pune pe o bucata de tifon, iar aceasta se impatureste. Compresa se aplica pe urechea dureroasa si se fixeaza cu o caciula.
- Trandafiri si pelin. Vajaitul in ureche este extrem de suparator. El ar putea sa dispara daca folositi aceasta reteta. Se curata un catel de usturoi si se zdrobeste, se faramiteaza 20 g petale de trandafiri si 10 g frunze de pelin si se framanta impreuna cu 30 g tarate, obtinand o pasta. Seara se face cate o compresa cu acest amestec si se pune pe ureche, lasand-o peste noapte.
- Infuzie de roinita. Frunzele de roinita contin uleiuri eterice cu proprietati fortificate si calmante, eficiente si in cazul vajaitului in urechi. Se pune la fiert 1 litru de apa si se oparasc cu ea 60 g de foi de roinita. Se amesteca bine si se lasa la infuzat 10 minute; apoi se strecuara. Se bea de 3 ori pe zi cate o cana dupa masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu